In concediu am cules muguri de brad si de pin pe care i-am tinut in frigider cam o saptamana dupa care iam bagat la congelator. Nu am avut timp sa prepar siropul respectiv. Intrebare: Dupa atata timp de stat la congelator, acesti muguri mai contin principiile active initiale(sau apropiate)? Nu de alta, dar n-as vrea sa pierd timpul si produsele degeaba. Altadata o sa fiu mai grijulie...
3 participanți
muguri de brad si pin
Admin- Admin
- Mesaje : 11
Data de inscriere : 30/10/2010
Pentru a beneficia intr-o masura cat mai mare de principiile active din mugurii de conifere (dintre care unii, foarte importanti, sunt in mare masura volatili), se recomanda prepararea dupa un timp de maximum 5-6 ore de la recoltare. Dv. ati tinut mugurii la frigider o sapatamana si cred ca inca o saptamana la congelator. In aceasta situatie mai puteti beneficia de cel mult 30-40% din fractiunile volatile. Celelalte fractiuni (rasini, taninuri)s-au conservat aproape in intregime. Oricum e bine si atat decat deloc. Va recomand sa fierbeti siropul (pentru sterilizare) la foc cat mai mic si sa ajitati cat mai putin si mai rar in timpul fierberii.
Am sa revin cu un articol sistematizat pe aceasta tema.
Am sa revin cu un articol sistematizat pe aceasta tema.
pinocu- Mesaje : 9
Data de inscriere : 16/06/2014
- Mesaj n°3
Re: muguri de brad si pin
Din ce stiu eu cel mai bine e sa culegi acesti muguri de brad doar intr-o anumita perioada a anului.
|
|