Sănătatea ta

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Sănătatea ta

afectiuni si remedii naturiste pe baza de plante medicinale, propolis, miere, argila.


    Semnalele afectiunilor oculare

    avatar
    socce


    Mesaje : 2
    Data de inscriere : 05/04/2012

    Semnalele afectiunilor oculare Empty Semnalele afectiunilor oculare

    Mesaj  socce Joi Apr 05, 2012 10:55 am

    Puteti vindeca mai multe afectiuni cu masuri luate acasa, dar inainte de a aplica vreun tratament oarecare pe ochii inflamati sau care dor, verificati temeinic daca nu e cazul sa va prezentati la medic. Daca observati unul din semnele de mai jos, este cazul sa va prezentati de urgenta la medic:
    Durere în ochi, deasupra ochilor sau în ceafa. Poate fi vorba de o sporire brusca a tensiunii oculare, care provoaca o durere intensa. Un început de glaucom se manifesta prin dureri mai putin violente, care vin si trec. Durerile încep sau devin rnai intense când se maresc pupilele: in intuneric sau din cauza unei emoti intense.
    Aureola in jurul corpurilor de iluminat. Daca vedeti un curcubeu in jurul becurilor de pe strada intr-o noapte senina, este probabil vorba de un inceput de glaucom. Daca va prezentati din timp la medic, va puteti vindeca fara interventie chirurgicala si fara sa va pierdeti din acuitatea vizuala.
    Scadere brusca a acuitatii vizuale. Daca intervin modificari importante in ceea ce priveste vederea la distanta sau de aproape, precum si claritatea imaginii, consultati un oculist pentru a vedea daca nu e vorba de un inceput de glaucom, de modificari ale vederii datorate diabetului, tensiunii arteriale sau ingrosarii peretilor arterelor. Medicul dumneavoastra curant va poate ajuta in toate aceste cazuri.
    Vedere mai buna in semiintuneric. Daca vedeti mult mai bine intr-o camera iluminata moderat sau cu ochelari fumurii, s-ar putea sa fie vorba de o cataracta. Cataractele se manifesta prin puncte cetoase intr-unul din centrii de concentratie a razelor luminoase. Se declanseaza adesea in centrul pupilei. Daca va aflati intr-o camera intens lurninata, pupilele se contracta in asa fel incat partile inca luminate ale sistemului de concentrare a razelor sa fie acoperite. Rezultatul: vedeti prost in locurile intens luminate si mai bine in locurile intunecoase.
    Banda de culoare rosie. Daca o infectie ataca diafragma ochiului sau tesuturile interne, o banda de culoare rosie apare pe albul ochiului, in jurul irisului. Uneori trebuie sa priviti de foarte aproape pentru a o deosebi de suprafata, inflamata care acopera tot albul ochiului si care poate proveni de la frecare sau stare congestiva. Daca chiar nu stiti de unde vi se trage, rugati medicul sa va puna cateva picaturi care vor calma locul.

      Data/ora curentă este: Sam Apr 27, 2024 1:43 am